Det kan vara riktigt soft att vinna en massa pengar på poker och blackjack. Man kan sitta hemma framför tv:n med en laptop och vinna massa pengar på ett online-casino.

Men vinster i all ära. Som det gamla ordspråket säger så är det som är roligt på egen hand ännu roligare tillsammans med vänner. Det gäller kortspel och poker också.

Pokerkväll

Pokeer med polarna. Kanske poker inte blir roligare än när man styrt upp en fin pokerkväll med sina kompisar. Man kanske har pokerkvällen som ett stående inslag i sitt umgängesliv. Man gör en grej av det. Man kanske har det som en poker-turnering. Där man spelar hos en i kompisgänget en kväll i veckan och byter till en annan vän nästa vecka. Någon har hand om pokerturneringens läge och poäng eller pengaräkning medan en annan kanske har hand om maten och en tredje om drickan. När man spelar poker tillsammans med vänner kan man samtala och ha trevligt under ordnade former. Det är tilltugg och pauser. Insatserna i potten är inte högre än att stämningen runt pokerbordet är trevlig. Har man familj eller ett krävande jobb kan man se sina pokerkvällar med polarna som ett avbräck i familjetillvaron.

Kortspel på semestern

När man ska åka tåg känns det ibland som att det är en evighet mellan stationerna. Att då ha med sig en kortlek kan vara det näst bästa med resan, efter målet. Är man en person eller fyra på resan spelar det ingen roll. Det finns många kortspel som inte diskriminerar nybörjare. I vändtia eller hjärter kan man efter en kort genomgång vara med och tävla mot duktiga spelare. Annars kan man ju alltid lägga patiens eller finns i sjön.