När det är maj är det äntligen dags för den stora World Series of Poker! Experterna i vilka spelare som har en chans att kamma hem segern på 8 miljoner dollar nystar i om det blir en kvinna i vinnarstolen i år. Maria Lampropulos, Shirley Rosario och Heidi May är några av de favorittippade. Sia Layta planerar komma utklädd som en man, men riskerar hon diskvalificering? Kan 2018 bli kvinnans pokerår? Vilka är oddsen?

Scrolla igenom utbudet av bettingsidor och lägg ditt bud, kanske blir det till att betta på kvinnliga pokervinnare i år? Historiskt sett talar tyvärr oddsen emot att det blir en kvinna som vinner World Series of Poker 2018. Det närmsta en kvinna har kommit är 1995 då Barbara Enright satt vid finalbordet. Inför WSOP 2018 finns det förvisso många favorittippade kvinnor, så varför inte läsa på lite om den kvinnliga pokerläget? Vilka är kvinnorna på WSOP i år?

Betsen går åt olika håll

Några favorittippade kvinnor i år är:

  • Maria Lampropulos
  • Shirley Rosario
  • Heidi May
  • Maria Ho
  • Kristen Bicknell
  • Loni Harwood
  • Esther Taylor-Brady

Maria Lampropulos har bland annat vunnit PCA Main Events 2018 och beskrivs som en offensiv spelare med gasen i botten. Hon kammade hem 1 miljon dollar i senaste turneringen och lämnade Shawn Buchanan på den svidande andraplatsen.

En kvinna som riskerar diskvalificering är pseudonymen Sia Layta, som planerar att turnera utklädd till en man. Enligt WSOPs regelbok får man inte ha utklädnad under spelens gång och vägrar man ta av eventuella masker eller annat som täcker ansiktet åker man automatiskt ut. Sia Layta ska under tiden också marknadsföra sin bok Black Widow Poker. Boken handlar om att utmana de könstereotypa problem som hon upplevt skrämmer bort kvinnliga spelare från scenen. Hon vittnar om mobbing och trakasserier från manliga motspelare. Enligt Layta själv bryter hon inte mot några regler eftersom hon inte kommer täcka sitt ansikte, utan bara klä ut sig till en man.

Vill du ha lite kött på benen inför bettingen rekommenderar vi att läsa dessa pokerveteraners förutsägningar i pokernews.com! Man kan även följa många av de favorittippade kvinnorna på Instagram och twitter, vilket rekommenderas starkt för att lära känna spelarna på djupet!